Info voor dokters

Informatie voor dokters

De coronacrisis heeft beeldbellen tussen artsen en patiënten versneld. Beeldbellen is een waardevol alternatief gebleken voor het fysieke consult. Waar moet u als arts aan denken bij beeldbellen met patiënten? En welke toepassingen zijn er?

De KNMG biedt een podium waarop artsen informatie, kennis en meningen uitwisselen en heeft een overzicht gemaakt van aandachtspunten als u wilt starten met beeldbellen of als u beeldbellen structureel aan uw patiënten wilt aanbieden.

 

KNMG beeldbel tips

Sinds de corona-uitbraak in Nederland, verkennen veel huisartsen de mogelijkheden voor beeldbellen met patiënten, als middel voor het verlenen van zorg aan patiënten op afstand. De LHV beantwoordt enkele veelgestelde vragen, geeft praktische handvatten en presenteert we een overzicht van applicaties en hun functionaliteiten speciaal voor huisartsen.

De informatie is door LHV en NHG samen opgesteld en wordt regelmatig  aangevuld en geactualiseerd.

 

LHV beeldbel tips

Actueel overzicht beeldbel oplossingen

LHV, InEen en NHG hebben gezamenlijk een overzicht gemaakt van bestaande beeldbelapplicaties, waarbij we ze op verschillende criteria vergeleken.

Door in de keuzetabel gebruik te maken van filters op de kolommen kunt u op basis van criteria die voor u van belang zijn het aantal toepassingen verkleinen. Voor duurzaam gebruik van een beeldbelapplicatie raden wij u in ieder geval aan om een toepassing te selecteren die:

  • specifiek voor de zorg is ontworpen (zie kolom “Ontworpen voor de zorg”)
  • voldoet aan ISO27001 én NEN7510 normering (zie kolom “Certificering”)
Keuzetabel beeldbellen

Gratis promotiemateriaal

Wilt u het beeldmerk ‘Ik ben beeldbeldokter’ en de andere afbeeldingen gebruiken voor uw eigen website, wachtkamerschermen of andere media? Dan kan! Alle materialen kunt u gratis downloaden en gebruiken.

Download gratis afbeeldingen